torstai 28. maaliskuuta 2013

Häämenua

Niinhän se on että mitään päätöksiä ei varmaan voida lyödä lukkoon ennen hääpäivää. Kun nämä minun mielipiteeni muuttuu matkanvarrella niiiin usein. Niitä kun on niin helppo muutella koska itse tehdään paljon asioita. :>> Eli siis minä haaveilan jälleen kermakakusta... :S Että silleen. Joku nyt siellä pyörittelee silmiään että eihän tämä nainen osaa päättää yhtään mitään. TOTTA! :D Juustokakku piti olla ihan varma juttu. Ajattelimme että ne on helpompi vaihtoehto, koska voi tehdä etukäteen. Kermakakkua kun ei voi etukäteen kuorruttaa. :( Voisimme kakut tehdä itse, mutta niiden pursottaminen on kyllä kysymysmerkki. Hitsi kun olisi joku puolituttu, joka voisi tämän asian hoitaa. :/ Kyselin tarjouksia paikallisista kahviloista perinteisestä mansikka-kermakakusta satalle hengelle. Sain vastauksena että noin 240 euroa. Aika kova hinta. :( Höh.

Mutta toinen asia. Eli siis alkuruoka puolelle olin ajatellut kinkku piirakkaa. Nyt on kuitenkin niin että jälleen Pirkka-lehdessä oli hyvä ohje, jota itse hieman muuntelin:

Tuulihatturulla lohitäytteellä (minä kuitenkin kokeilin kinkku vaihtoehdolla, kala-allergioiden vuoksi)

16 viipaletta

Ainekset
125 g    margariinia tai voita
2 1/2 dl    vehnäjauhoja
5 dl    vettä
1/2 tl    leivinjauhetta
3    munaa

Täyte   
1 pkt (150 g)    (Pirkka kylmäsavu- tai graavikirjolohta) Kinkkukuutioita
1 dl    Pirkka kuohu- tai vispikermaa
1 rs (180 g)    Pirkka Kevyt ruohosipulituorejuustoa
(1/2 dl    hienonnettua tilliä)
1/2 dl    hienonnettua ruohosipulia
    suolaa ja mustapippuria

Vaihe 1
Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kattilaan samalla sekoittaen kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää vesi ja kuumenna seosta edelleen kokoajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon leivinjauhe ja anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa lopuksi joukkoon kananmunat yksitellen.

Vaihe 2
Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Kumoa hieman jäähtynyt tuulihattulevy leivinpaperin päälle jäähtymään.

Vaihe 3
Hienonna lohi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn päälle.

Vaihe 4
Kääri rullalle kääretortun tapaan ja laita rulla jääkaappiin vetäytymään. Viipaloi tuulihatturulla sopiviksi annospaloiksi.

Ja tuloksena oli hyvän makuinen suolainen alkupalavaihtoehto! :)

Ja kuvittelen että jopa tyylikkäämmän näköisiä voisivat olla esillä. :)

Ja vielä viimoinen muttei vähäisin asia. Eli kaasojen mekot saapuivat ja heti on testattukin mekot. Ikävä kyllä ne eivät ihan istuneet kaason päälle, joten palautukseen lähtee molemman mekot. :( Ja toinen kaaso aikoi odotella, josko vastaan tulisi kaupassa kiva vaihto. Jäänpäs siis jännäämään milloin ja mistä mekot lopulta löytyvät. :)))

Ai ja olinpas ihan unohtaa. Tänään saatiin myöskin valmiiksi sitten lopultakin  kaikki kutsut!! JEE! Vielä täytyy hieno säätää "Juhlaohjesääntö" siis toiselta nimeltä "Hääinfo". Ja valkoisiin kirjekuoriin olisi tarkoitus ihan vain "kiekura" leimata ja se on siinä. :> ISO KIITOS KAASOLLE, kun autoit viemään kesken eräisen kutsu projektin loppuun asti. :)

4 kommenttia:

  1. Tuulihatut ovat aina makoisia, ja hyvältä näyttää reseptisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselle tämä oli melko uusi tuttavuus, mutta en pettynyt. :) Hyvää oli.

      Poista
  2. Heh, mä koitin just tänään tehä pirkkalehdessä ollutta mustikkamarmoroitua juustokakkua. Saa nähä miltä maistuu. Marmoroinnilta ei ainakaa näytä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sekin varmasti on ihanaa!!! Kaikkea kyllä haluttais aina kokeilla, mutta kun meidän taloudessa ei ole kuin minä ja J, niin sitten itse "joutuisi" kaiken syömään. Sen lisäksi meillä ei juurikaan käy vieraita, koska itse olen aina muiden luona. Eli siis se olisin minä joka kaiken söisi. :S :D

      Poista

Kommenttisi on kullan arvoinen! :)